Witboek Ouderenzorg

Witboek Ouderenzorg

Geen Zwartboek maar Witboek Ouderenzorg!

Vandaag 7-12 is het de Dag van de Vrijwilliger. Gelukkig komt er steeds meer erkenning en respect voor vrijwilligers die met name in de Ouderenzorg zo’n belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van kwetsbare ouderen. ZorgCollegeLimburg is blij dat wij bij diverse zorgorganisaties in Zuid-Limburg deskundigheidsbevordering mogen (gaan) geven aan deze enthousiaste mensen! Zodat wij op die manier ook een meer positief geluid kunnen laten horen naast alle negatieve berichten die je de laatste tijd over de Ouderenzorg hoorde.

Gelukkig komen er landelijk steeds meer positieve verhalen! Naast het ‘Zwartboek’ dat Hugo Borst en Carin Gaemers vorig jaar maakten is er nu als tegenhanger een ‘Witboek: Trots op Ouderenzorg’ verschenen met 150 positieve verhalen, getuigenissen en ervaringen van mensen in en uit de Ouderenzorg. Marie-José Meijs heeft ook een positieve bijdrage geleverd –een visie op het belang van ondersteuning van vrijwilligers- en deze is opgenomen in het Witboek! Kijk maar eens op pagina 16!

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) nam woensdag 22 november het ‘Witboek’ in ontvangst. Het boek wordt de minister ter inspiratie aangeboden en dient als leidraad voor de ouderenzorg in Nederland.
Het Witboek zelf kun je hier lezen.

Meer lezen over de ontvangst van dit Witboek door de minister kun je hier: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *